06.09
Üye Girişi:  
Anasayfa   Haberler   DinoYazar   Bağlantılar    Basında DinoDream    Künye   Yardım   
Konu :   Şeker Piliç: 1.5 milyon USD'lık branding
Oy: 0 ForumPuan: 0 
 03.12.2009 12:02 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoKıdemli Üye
27 konu
324 yorum
Onur 9kardeşler
Dijital Artist
27.01.2005 (kayıt)

Seker pilicin yeni logosu
Ajans baskan yardımcısının yazdığı/yardırdığı rasyonel
Ve fiyatı...

Reklam Ajansı Alice BBDO Başkan Yardımcısı Haluk Sicimoğlu ise yeni logonun temsil ettiği anlamları şöyle açıkladı:
“ Modern ve firmanın güçlü kurumsal duruşunu yansıtacak şekilde tasarlandı.
Bu nedenle belirgin ve keskin formlara sahip bir tasarım hazırlandı.
Süslemeci bir grafik anlayıştan çok minimal bir anlatım tercih edildi.
Logonun üstündeki mavi renk ve altındaki yeşil rengin doğal yaşam döngüsünü ve dengesini yansıtması hedeflendi.
Bu iki renk arasında kalan ’Şeker’ yazısı bu denge içinde güçlü bir yer buluyor ve bunu baskın ve modern formuyla vurguluyor.”

yoruma açık,

ben bazen tasarımcılar tarafından insanların kandırıldığını düşünüyorum, bazen bedelide 1.5 milyon $ falan oluyor... keşke eminönünde tarak falan satsaydım, daha onurlu...

sevgiler...

Ne Bu Deveyi Güderim, Ne Bu Diyardan Giderim !
 03.12.2009 15:06 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoKıdemli Üye
5 konu
54 yorum
Şahin Can Erdemir
Web/İnteraktif Tasarım/Flash
09.10.2008 (kayıt)
Üzerime vazife midir bilinmez, lakin en başta tipografisi beni rahatsız etti...

Arçelik logosu haberi geçti bir ara, bahsedilen fiyatları duyunca biraz şaşırmıştım ama sonradan biraz daha mantıklı gelmeye başladı hikayesini duydukça ki logoyu da beğenmişimdir ama bu sefer öyle bir şey yaşayacağımı pek düşünmüyorum :)

Ayrıca ticaret mühim iş sevgili Onur, aklımda yok değil :p
i bathe myself in the entrails of you.!
 04.12.2009 16:56 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoÜye
12 konu
30 yorum
Adnan Üzülmez
Grafik Tasarım
07.11.2007 (kayıt)
Reklamcıların işi satmak için kurdukları cümlelere her zaman hasta olmuşumdur :)
 05.12.2009 01:56 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoÜye
0 konu
3 yorum
murat yazar
illüstrasyon
01.12.2009 (kayıt)
tamam modern olsun minimal olsun ama tipografi berbat.nedense şeker yazısının rengide şeker fabrikasını hatırlattı bana...
 05.12.2009 08:23 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
atk
DinoKıdemli Üye
26 konu
237 yorum
Ahmed Talha KARAARSLAN
Art Direction / Sanat Yönetimi
27.09.2006 (kayıt)
tipo hakkaten çok kötü.. acemi elinden çıkmış gibi.. bir tavuk soyutlaması felan çıkarmı diye bakıyorum ama nafile :D
...vitrin ışıkları özümü alır hep!. sen; söndür gel!.
 05.12.2009 18:22 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoÜye
0 konu
3 yorum
murat yazar
illüstrasyon
01.12.2009 (kayıt)
evet tavuk soyutlaması bende çok aradım ama yok :D özellikle e harfindeki kesimlerde aradım..
 06.01.2010 18:02 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoKıdemli Üye
1 konu
14 yorum
Sefa Kazmacı
Creative Director
20.12.2005 (kayıt)
rezalet ( ciddi ciddi). üstelik yapılan açıklama işi daha da komik hale getiriyor.
neyse alanda verende memnunki sorun yok.
bak şimdi cidden kızdım. bundan gayrı şeker piliç almak yok (şahsi bir karar)
 07.01.2010 15:56 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoKıdemli Üye
40 konu
1059 yorum
suleyman ceylan
Ambalaj Tasarımı
06.11.2007 (kayıt)
çok pis saplamışlar be
Serbest Fikir işçisi
 07.01.2010 16:06 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoKıdemli Üye
26 konu
98 yorum
Ceyhun Akgün
Grafik Tasarım
24.03.2008 (kayıt)
O kadar büyük paranon döndügü bir iş bu kadar basit olamaz.

Arçelik için bile neler söylenmişti, bakınız simdi piyasaya süper bir başarı söz konusu.
Marka yeni çikti, yeni yeniden yenilendi. Bakalım lansman süreci ve devam reklamları nasıl olacak. Tüketicinin bilincine nasıl kazinacak. Bazı yorumlar için erken, bekleyip görmek gerekir.
Grafik Tasarimci ve Masaustu Yayincilik Egitmeni Kişisel Sitem: www.CeyhunAkgun.com • www.AdobeBilgi.com
 05.02.2010 10:54 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoÜye
1 konu
3 yorum
Oguzhan Ocalan
Grafik Tasarım
18.09.2009 (kayıt)
Ülkede markalaşma, marka planlama, kurumsal kimlik tasarlama eksikliği ya da her önüne gelenin "tasarımcı oldum" edasına sahip olması, karşısındakini adam yerine koymaması nedeniyle, bu şekilde işler prim görmekte maalesef. Sanırım bu ve bunun gibi nedenlerden, Arçelik, kurumsal kimliğini yeniden tasarlaması için Chermayeff & Geismar'i tercih etmişti. Ya da yabancı futbolcuların/personelin, yabancı dilin vb. yabancı olan herşeyin ülkede prim yapmasıyla da alakalı olabilir. Tam emin değilim.

Şu an yabancı bir ülkede kurumsal kimlik tasarımı üzerine ufak bir ofisimin olması ve dolayısıyla hayatımı bundan kazanmaya çalışıyor olmam bazı şeyleri daha iyi görebilmemi sağladı diye düşünüyorum. Ülkeye bakınca ve burada olanları karşılaştırınca inanın insan ülkesi adına çok üzülüyor. Üzüntünün nedeni de binlerce yetenekli insanın, aslında tam anlamıyla olmayan bir sektörde var olma savaşı vermesi.

Bugün logotipin de içinde yer aldığı markalaşmanın bu kadar acınacak ve içler acısı hale gelmesinin nedenlerinden biri de bu zikirsiz fikre sahip olma hastalığıdır. Hobi değildir herşeyden önce. Fotoğraf vb. eğitim gerektiren işlerde de maalesef günümüz insanı/gençliği bu şekildedir. Bu işi okumamış insanların (herşey okumakla da olmuyor kabulüyle) hiç olmazsa yıllarca okumuş olanlara saygı duyarak mütevazı olmaları gerekmekte, kendilerini yetenekleri olsa dahi kitaplara adamaları zaruri.

Gerçi dünyada da konum bu şekilde şu an. Yani sadece ülkeyi hedef almamak lazım. Fakat ülkemizin de yayın eksikliği son derece etken. Neyin ne olduğunu öğrenebilmek için belli başlı konuların yayınevi dünyası tarafından ülkeye kazandırılması gerekli. Dil bilmeyen bir kişinin de yeteneğini dolayısıyla geleceğini açacak yayınlara ihtiyacın her zamankinden fazla olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda çalışabilecek ajansların çoğalmasını ümit ediyorum. Kaliteli işler de, rekabetin olduğu ortamda, geleceğe daha umutlu/gururlu bakmamıza neden olacaktır. Belki değinebilecek çok daha fazla konu var fakat zamanım kısıtlı.

Ülkedeki herkese selamlar.
http://www.gravitart.com
 05.02.2010 15:13 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoKıdemli Üye
43 konu
569 yorum
Soner Demircan
Grafik Tasarım
20.05.2005 (kayıt)
reklam gerçeği abartmaktır ya, adamlar her anlamda abartmışlar işte, süper bence =)
noner
 18.07.2010 23:41 Yazıcıya gönder   Favorilere ekle
DinoÜye
1 konu
1 yorum
mustafa yelmer
Yazılım
18.07.2010 (kayıt)
başkaları olaya farklı bir açıdan bakmış
http://www.ohaaq.com/seker-pilic-logosunu-1-5-milyon-dolara-tekrar-tasarlatmis-oha-aq-diyorum-2it
my
Kimler Var : 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)   vforv, aramıza hoşgeldin.
Bu Sayfada Olan Üyeler :
Online Üye Yok...